Saszies is een wolwinkel op de Waalderstraat in  het centrum van Den Burg Texel.

We zijn leverancier van onder andere:

Lana Grossa garens, Lang Yarns, Novita garens,Scheepjes garens,  Durable katoen,  Hardicraft handwerkpaketten,

Van Buren texeler schapenvachten, en daarnaast leveren wij ook diverse hand gesponnen wol.

 

We hebben een webshop met diverse artikelen uit ons assortiment, indien u op zoek bent naar iets wat niet in onze webshop staat kunt u het contactformulier gebruiken.

Heeft u verzoeken of tips voor de webshop dan horen wij dat graag van u.

 

Onderstaand het artikel uit Texel dit Weekend

 

 

10 vragen aan... Saskia Best

Door Esmir van Wering
Gepubliceerd: Donderdag 26 Maart 2020, 10:11 uur
966 x bekeken
In een vorig interview, dat vanwege de coronacrisis de krant niet haalde, werd Saskia Best aangedragen voor deze rubriek. Saskia is eigenaar van wolwinkel Saszies in Den Burg en woont in West-Friesland. Inmiddels heeft ze haar winkel tijdelijk moeten sluiten door het coronavirus, maar ze houdt de moed erin. Hoe zij dat doet, lees je hier.

Meer over Saskia Best

Saskia Best (54) is geboren in Amsterdam en woont al dertig jaar in West-Friesland. Ze is getrouwd met Hans Broers en heeft een zoon van zestien jaar uit haar eerdere huwelijk. Saskia: “Ik kom al jaren met de camper op Texel. Den Burg doet aan als een dorp maar het heeft bij wijze van spreken net zoveel winkels en terrassen als een stad. Dat is wat ik er zo leuk aan vind: de stadse allure en het dorpse gevoel.”

 

Wolwinkel Saszies
"Voor mijn verjaardag kreeg ik een weekendje Texel cadeau van mijn partner. Zo ontdekte ik de wolwinkel. Ik raakte met de eigenaars in gesprek en ving tussen de regels door op dat ze de winkel wilden verkopen. Eenmaal thuis heb ik ze een mail gestuurd dat als dat het geval was, ik het dolgraag van ze zou willen overnemen. Zo gezegd, zo gedaan.” Dit is inmiddels twee jaar geleden. “Met wol bezig zijn, zoals, haken en breien, is mijn hobby. Het is een prachtig product. Hoe het aanvoelt, wat je er allemaal mee kunt en de oneindige hoeveelheid kleuren die er van zijn. Geweldig! Ik heb al zoveel dingen van wol gemaakt. Van vesten en truien tot omslagdoeken, poppetjes en knuffels.”

Waarom de naam Saszies?
“Ik word altijd Sas of Sassie genoemd. En saszies betekent in het Engels een beetje brutaal, en dat past ook wel bij me, haha. Brutaal in de goede zin van het woord.”

Altijd een uitdaging
“Ik neem graag initiatieven en zoek altijd naar uitdagingen. Ik ben een echte doener.”

Weduwe
Over uitdagingen gesproken. Saskia vertelt dat op haar vijfenveertigste jaar haar eerste man plotseling overleed. Haar zoon was toen acht jaar. Saskia: “Ik heb een weekend stil in de hoek van de bank gezeten, maar op zondagavond trok ik de conclusie dat je daar geen steek mee opschiet. Dus daar ben ik mee gestopt. Toch kom je in een groot gat terecht en moet je jezelf weer opnieuw zien uit te vinden. Je móet door, ook voor je kind. In het begin vond ik het heel zwaar dat de verzorging en verantwoordelijkheid van onze zoon alleen op mijn schouders lag. Gelukkig went dat na verloop van tijd. Dan ontdek je ook dat je eigenlijk veel meer kracht in je hebt dan je denkt. Twee jaar later ontmoette ik Hans via een datingsite. Tijdens het chatten klikte het al. Maar toen ik hem zag, was ik op slag verliefd. Zo zie je maar weer...”

Wat is jouw motto?
“Pluk de dag. Kijk niet te vaak achteruit en ook niet te ver vooruit. De goede herinneringen moet je natuurlijk koesteren, maar blijf niet in het negatieve hangen. Zo ook met het Coronavirus. Ook al is het zuur, ik probeer er elke dag weer het beste van te maken.”

Slechte eigenschap?
“Ik kan mensen urenlang iets uitleggen over een bolletje wol en ik kan eindeloos peuteren op een bolletje wol dat in de knoop zit. Maar als ik moet wachten en in het verkeer raakt mijn geduld snel op.”

Favoriete boekengenre?

“Wat ik lees, zijn erotische romans. Ik ben dol op zwijmelverhalen à la Vijftig tinten grijs.”

Tuinieren
"Ik heb een grote tuin van twintig bij tien meter met een boomgaard waar fruitbomen staan en een moestuin. Heerlijk je hoofd leegmaken door met je handen in de aarde te wroeten.”

Corona
"Ook in tijden van het Coronavirus denk ik dat je niet te ver vooruit moet speculeren. Ook nu de wolwinkel dicht is, blijf ik niet op de bank zitten en ik heb nu een webshop: saszies.nl. Je moet je hoofd boven water zien te houden. De regering denkt hierin gelukkig mee. Dat geeft hoop.”

Volgende gast?

“Caroline Martens. Zij is de eigenaar van Carco Boetiek. Vanaf het begin heeft ze mij op Texel verwelkomd. We kunnen het goed met elkaar vinden, ze is een topper!”